Criminele jeugdgroep uit Oss opgepakt

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 10:37

Criminele jeugdgroep uit Oss opgepakt

OSS – De politie heeft zeven jongeren aangehouden voor verschillende strafbare feiten.  Ze zijn tussen de 16 en 18 jaar en komen allemaal uit Oss en omgeving

Ook een 47-jarige man is aangehouden.  De acht personen worden verdacht van meerdere meerdere criminele activiteiten, zoals diefstal, heling, voorbereidingshandelingen voor een overval en het bezit van (vuur)wapens. Na onderzoek werden ook zeven scooterdiefstallen en een brandstichting aan de groep gelinkt.

De politie kreeg de groep in beeld toen ze twee jongeren daarvan met een scooter zagen lopen. Bij controle bleek dat de scooter gestolen was. De twee jongeren werden hierop aangehouden voor heling. Tijdens het onderzoek naar de diefstal kwamen meerdere strafbare feiten naar voren. Hierop werd gerechercheerd en breidde het onderzoek zich uit. Meerdere verdachten kwamen in beeld en werden aangehouden. Meerdere woningen zijn doorzocht en er zijn verschillende spullen in beslag genomen, waaronder mobiele telefoons, bokbeugels en een vuurwapen.

Alle acht mensen die zijn opgepakt zijn inmiddels weer vrij, maar blijven nog wel verdachte in de verschillende zaken.

Deel deze pagina: