Concert, Leif de Leeuw Band plays: The Allman Brothers Band.

vr 14 dec

Concert, Leif de Leeuw Band plays: The Allman Brothers Band.

(concert) Vr 14/12 | 21:00 | 19 euro
Leif de Leeuw Band plays: The Allman Brothers Band.
Authentiek southern-jamrock feest
De laatste drie maanden van 2018 staan voor de Leif de Leeuw Band in het teken van de muziek van de Allman Brothers Band. Songs als ‘Midnight Rider’, ‘Ramblin Man’, ‘Whipping Post’ en Top Gear-tune ‘Jessica’ aangevuld een greep persoonlijke favorieten van de Leif de Leeuw Band uit de Allman-discografie zullen op de setlist staan. Een authentiek southern-jamrock feest is gegarandeerd met deze unieke tribute!

Leif de Leeuw Band speelt The Allman Brothers Band

OSS -  Op vrijdag 14 december komt de Leif de Leeuw Band naar Groene Engel met een exclusieve show waarin een ode wordt gebracht aan de muziek van de legendarische The Allman Brothers Band. Leif de Leeuw Band behoort tot de top van de Nederlandse muziekscene en is geformeerd rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud completeren het kwartet. De band speelt bluesrock met dampende riffs en snijdende twin-leads, overgoten met een vette seventies saus.

Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour en The Allman Brothers Band. In april 2017 speelde Leif de Leeuw Band als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Dat betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk. Voor de Leif de Leeuw Band een trigger om het nalatenschap van deze inspirerende Allman Brothers voort te laten bestaan in een zinderende show.

The Allman Brothers Band
Wie in de afgelopen jaren een show van de Leif de Leeuw Band heeft gezien weet dat het geen standaard bluesband is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als The Allman Brothers band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. “The Allman Brothers band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif.

Speciale gasten
Om tijdens de tribute-shows zo dicht mogelijk bij The Allman Brothers band te komen is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. The Allman Brothers band speelde met twee drummers, daarom schuift Joram Bemelmans aan. Op toetsen zal multitalent Rick Linzel meespelen. En last but not least, als extra zanger en gitarist Jasper Schalks.

Leif de Leeuw Band speelt The Allman Brothers Band
Vrijdag 14 december | 21:00 uur | Groene Engel | € 19,-
Tickets: https://www.groene-engel.nl/programma/concert/leif-de-leeuw-band-plays-the-allman-brothers/14-12-2018-21-00