CDA Oss kiest beste bouwplan voor Macharen

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 22:46

CDA Oss kiest beste bouwplan voor Macharen

MACHAREN – Het CDA in Oss heeft maandagavond in Macharen uit vier bouwplannen het beste bouwplan gekozen. Dit plan moet ervoor zorgen dat het dorp weer op de politieke agenda komt.

Onder het motto ‘Macharen Bouwt’ wilde het CDA het thema woningbouw in het dorp op een ludieke manier weer op de politieke agenda zien te krijgen. Het voetbalveld wordt al een aantal jaren niet meer gebruikt en zou een geschikte bouwlocatie kunnen zijn.

Winnaar
De groep onder leiding van Erik van Gool werd als winnaar gekozen. De groep wil dat er betaalbare woningen komen voor jongeren die in Macharen willen blijven wonen. “Ik vind dat we een heel goed plan hebben liggen. Toch waren alle andere plannen ook niet verkeerd”, vertelt hij. Volgens Van Gool is het plan heel realistisch. “Het biedt veel kansen voor jonge mensen in Macharen. Ik ben zelf ooit naar Oss verhuisd, omdat er in Macharen gewoon geen keus was. Daar moet verandering in komen”, aldus Van Gool. Het plan wordt binnenkort aangeboden aan de wethouder.

Aandacht
In totaal kwamen er zo’n 50 inwoners op de avond af. Sidney van den Bergh, gemeenteraadslid van het CDA in Oss, spreekt van een energieke avond. Hij benadrukte tijdens de avond de kracht die kleine kernen hebben als het aankomt op eigen initiatieven. “We moeten niet de illusie hebben dat we morgen de schop in de grond kunnen steken, maar dit is een prachtige manier om aandacht te vragen aan de hele Osse politiek’, aldus Van den Bergh.

Ook Joris van Hest van het CDA kijkt terug op een goede avond. "Ik was echt positief verrast door deze vier zeer bijzondere inzendingen. Mooi dat dit door de gemeenschap zo goed is opgepakt. Een kern als Macharen laat hier heel goed zien waar ze toe in staat zijn”, aldus Van Hest.

Deel deze pagina: