Carnavalsnummer ‘Piet moet blijven’ groot succes: ‘Het is een gekkenhuis’

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 12:57

Carnavalsnummer ‘Piet moet blijven’ groot succes: ‘Het is een gekkenhuis’

HERPEN – Al meer dan 20.000 keer is het nummer beluisterd, ‘Piet moet blijven’ van de Herpense carnavalsband de Vier Viltjes. Het lied gaat over het vertrek van weerman Piet Paulusma bij tv-zender SBS 6.

Nog geen 24 uur na het ontslag van de weerman schreven de mannen een carnavalsnummer over hem. Met het lied willen ze Paulusma een warm hart toedragen. “We kunnen Piet natuurlijk niet zomaar weg laten gaan. En met carnaval in aantocht dachten we: laten we er een lied over maken”, vertelt Kees-Janvan Dongen van de Vier Viltjes.

Gekkenhuis

Samen met producer Kees Tel brachten De Vier Viltjes het lied ‘Piet moet blijven’ binnen andere halve dag naar buiten. De band heeft al verschillende boekingen voor carnaval. “Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. Je hoopt het natuurlijk wel, maar dit is echt een gekkenhuis. We worden echt door iedereen gebeld”, vertelt Van Dongen.

Ontmoeting
De mannen gaan het lied vanavond live zingen tijdens de Piet Paulusma-dag bij radiozender 3FM. De weerman is er dan zelf ook. Toch hoopt de band dat de weerman met carnaval ook nog even een bezoekje brengt aan Herpen. “We gaan hem zeker uitnodigen. Het zou dan helemaal leuk zijn als hij tijdens de carnaval in Herpen het weerbericht presenteert”, aldus Van Dongen.


Klik hier om het nummer te beluisteren.  

Deel deze pagina: