Carnaval verbroedert in musical ‘5 keer 11 - Ossie ontmoet’

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 22:47

Carnaval verbroedert in musical ‘5 keer 11 - Ossie ontmoet’

OSS - Het Osse carnaval als achtergrond van een verhaal van verbroedering tussen verschillende culturen. Dat is te zien in de nieuwe grote Osse musical ‘5 keer 11 - Ossie ontmoet’.

Try-out
De musical van Stichting Oss Cultureel gaat vrijdag officieel in première maar kende woensdagavond al een eerste try-out voor publiek. De zaal was afgehuurd door BrabantZorg dat op deze manier haar medewerkers en vrijwilligers een leuke avond bezorgde.

Jubileum
Aanleiding voor de musical is het 55-jarige bestaan van de SCVO, de Stichting CarnavalsViering Oss. Het carnaval komt dan ook uitgebreid aan bod in het stuk. Het gaat dan om bijvoorbeeld de wagenbouw, het maken van kostuums en het componeren en arrangeren van carnavalsnummers.

Inburgering
Scriptschrijver John van Boekel heeft zich verder vooral gericht op het verbroederende element van het carnaval. In het verhaal gaat het over Syrische vluchtelingen in Oss en de manier waarop zij de afgelopen jaren, met vallen en opstaan, zijn opgenomen in de samenleving. Twee van die ‘nieuwe Ossenaren’ spelen zelf ook een rol in de musical.

De musical wordt in totaal zes keer uitgevoerd in Theater de Lievekamp. Voor de twee voorstellingen van komende zondag zijn nog kaarten beschikbaar.