Café Brein Uden en Oss.

ma 25 feb

Café Brein Uden en Oss.

Café Brein Uden en Oss – Hoe (samen) verder na NAH
Vaak hebben mensen met niet aangeboren hersenletsel een verminderd ziekte-inzicht, waardoor ze zelf vinden dat het allemaal wel meevalt. Dit kan erg moeilijk zijn voor de omgeving, zij moet leren omgaan met de veranderingen en met de beperkingen van de persoon met niet aangeboren hersenletsel. Vooral de minder zichtbare gevolgen zorgen voor problemen in het functioneren.
Dit thema staat centraal tijdens Café Brein op 25 februari in Uden en op 12 maart in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.
Niet aangeboren hersenletsel kan gevolgen hebben op verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen (motoriek), denken (cognitie), emoties en gedrag. Ook het karakter van de getroffene kan veranderen.
Op deze avond gaan we in op de gevolgen en de dilemma’s van niet aangeboren hersenletsel voor zowel degene met niet aangeboren hersenletsel als voor de partner en hun naasten. Deze avond zal een gedragsdeskundige op een praktische manier uitleg, advies en tips geven hoe met het veranderde gedrag van degene met niet aangeboren hersenletsel om te gaan.
Café Brein Uden is op maandagavond 25 februari(van 19.30u-21.30u/19u zaal open) in MuzeRijk, Klarinetstraat 4. Café Brein Oss is op dinsdagmiddag 12 maart(van 14u-16u/13.30u zaal open) in Buurthuis de Meteoor, Oude Litherweg 20. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Pluryn, Professionals in NAH en ONS Welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl