Burgerinitiatief ‘Eten over, Bernheze’ zorgt voor kerstpakketten

Gepubliceerd: Donderdag 13 december 2018 17:18

Burgerinitiatief ‘Eten over, Bernheze’ zorgt voor kerstpakketten

NISTELRODE - Kerst is traditioneel de tijd van overvloedig eten en drinken. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. ‘Eten over, Bernheze’ is een particulier initiatief om minder bedeelden te helpen. Oprichter Heidi van Pinxteren is nu bezig met het samenstellen van kerstpakketten voor 25 gezinnen in Bernheze.

Het huis van Heidi in Nistelrode staat helemaal vol met dozen levensmiddelen. Het lijkt deze dagen wel een pakhuis. Nog meer eten staat achter in het schuurtje. Er is een partytent neergezet als extra opslagruimte.

Tussen wal en schip
Met haar burgerinitiatief ‘Eten over, Bernheze’ zorgt ze dat 25 gezinnen in haar gemeente wekelijks een voedselpakket krijgen. “Het is voor mensen die tussen de wal en het schip vallen”, vertelt Heidi. “Veel mensen komen niet of niet meer in aanmerking voor hulp van een voedselbank. Ze verdienen bijvoorbeeld net iets te veel of voldoen niet aan de eisen die een voedselbank stelt. Op dat gat springen wij in.”

Bijzonder is dat Heidi zelf ook klant is van de voedselbank. “Drie jaar geleden dacht ik wat zij kunnen kan ik ook."Daarom is ze haar eigen ‘mini-voedselbank’ begonnen. Op woensdagmorgen is ze samen met haar man Erik bezig om de laatste hand te leggen aan de kerstpakketten voor ‘haar’ gezinnen. Gewoonlijk krijgen ze wekelijks minimaal een brood maar met de Kerst heeft ze een hele doos met spullen. “Die zijn geschonken door plaatselijke winkeliers en particulieren. En voor de kinderen doen we er een cadeautje bij."Deel deze pagina: