Burgemeester vraagt om rust voor nabestaanden, herdenking op 8 oktober

Gepubliceerd: Zaterdag 22 september 2018 18:29

Burgemeester vraagt om rust voor nabestaanden, herdenking op 8 oktober

OSS - Burgemeester Wobine Buijs heeft zaterdagmiddag opgeroepen om de nabestaanden van de slachtoffers van het bakfietsongeval de komende tijd in rust te laten rouwen. “We zouden het fijn vinden als mensen de families de ruimte geven om hun verdriet te verwerken. De begrafenis van de kinderen komt er natuurlijk aan."

Op maandag 8 oktober zal waarschijnlijk in theater De Lievekamp een herdenkingsbijeenkomst worden gehouden. Hoe die er precies uit gaat zien is nog niet ingevuld. De gemeente zal in elk geval geen herdenkingstocht organiseren.

Kaarsje opgestoken
In de Grote Kerk in Oss stak de burgemeester een kaarsje aan voor iedereen die slachtoffer is geworden van het verschrikkelijk drama. “Op belangrijke momenten van je leven steek je het licht aan, maar ook als je ergens geen woorden voor hebt. En als je ergens geen woorden voor zijn dan is dat wel wat er deze week gebeurd is.” Alle zeven gebedshuizen in Oss hadden tussen half vier en vijf uur de deuren geopend. Er waren geen diensten, maar medewerkers van de keken en moskeeën waren aanwezig om indien nodig met rouwende mensen te praten. Volgens een woordvoerder zijn de gebedshuizen goed bezocht.

Buijs heeft drukke dagen achter de rug, maar ze is er nu vooral voor andere mensen. “Uiteindelijk ben ik er vooral voor de mensen die het moeilijk hebben. Dat vind ik één van de mooie dingen aan dit ambt, dat je er kunt zijn voor mensen. En dat wil ook heel graag."

Veel verdriet
Volgens de burgemeester zijn er veel mensen die buiten het ongeluk staan maar momenteel erg met hun eigen verdriet geconfronteerd worden. Daarvoor vraagt ze aandacht: “Het maakt natuurlijk heel veel los bij mensen die de afgelopen tijd een familielid hebben verloren; een kind of een misschien een partner. Die nu ineens zien hoe groot het is, en ergens ook helemaal meevoelen. Maar ergens ook iets hebben van was mijn verdriet dan niet zo groot? Maar ik ben blij hoe Oss het samen doet en dat we een plek hebben waar we heen kunnen."

Deel deze pagina: