Burgemeester Buijs vindt uitspraak rechter ‘jammer’

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 16:06

Burgemeester Buijs vindt uitspraak rechter ‘jammer’

OSS – ‘Jammer’ is de reactie van burgemeester Wobine Buijs op de beslissing van de rechter vrijdagmiddag. Die besloot dat de Osse kermisfeesten wel door mogen gaan, maar dan zonder muziek. 

"Deze uitspraak vinden we natuurlijk jammer, omdat de kermisfeesten een mooie bijdrage leveren aan de feestelijkheden in het centrum. Maar we snappen ook heel goed dat de inwoners er veel last van hebben. Het is goed dat ze dan naar de rechter kunnen. Deze kan toetsen of de gemeente de belangen van de inwoners voldoende blijft meewegen. We gaan ons vanzelfsprekend aan deze uitspraak houden. En gelukkig blijft er voldoende te doen in het centrum van Oss en in de rest van de gemeente", aldus Buijs.

Kermiswethouder Thijs van Kessel: “We respecteren uiteraard de uitspraak van de rechter. De kermis zelf en de andere activiteiten daar om heen gaan wel gewoon door. De Osse kermis blijft een groots evenement voor jong en oud.’ Van Kessel vult aan: ‘We vinden het belangrijk om activiteiten in Oss en in het centrum te kunnen blijven organiseren. Dat zal altijd ook overlast geven. We kijken daarom nog eens goed naar de uitspraken van de rechter en naar ons eigen vergunningenbeleid. Oss is een bruisende stad waar veel te beleven is en dat willen we graag zo houden. Maar tegelijk moet de overlast natuurlijk ook niet te groot worden voor onze inwoners, dat snappen we ook.”

Eerder vernietigde de rechtbank in een bodemprocedure de vergunning voor de kermisfeesten. Dat gebeurde nadat bewoners aangaven grote overlast te ervaren van deze feesten. Andere bewoners hebben de wethouder een petitie aangeboden waarin ze vragen om de feesten wel door te laten gaan. Door de uitspraak van de voorzieningenrechter moet de gemeente de vergunning voor dit jaar intrekken.


Deel deze pagina: