Brunninkhuis aan tafel met minister om nieuwe sterfgevallen Q-koorts te voorkomen

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 16:40

OSS – Bert Brunninkhuis van de belangenorganisatie voor Q-koorts slachtoffers praat nog voor het eind van dit jaar met minister Bruno Bruins van Volksgezondheid. Dat zegt hij in de Dtv-talkshow Focus.

Brunninkhuis vindt dat er stappen moeten worden ondernomen om te voorkomen dat nog meer mensen worden getroffen door Q-koorts. Afgelopen weekend werd bekend dat het aantal mensen dat is overleden de laatste jaren is gestegen. Ook is de ziekte bij meer mensen vastgesteld.

Om te voorkomen dat meer mensen sterven aan de ziekte is screening volgens Bert Brunninkhuis van Q-uestion noodzakelijk. Volgens hem worden risicogroepen nog steeds niet getest op Q-koorts en dat moet veranderen, zegt Brunninkhuis. Daarover wil hij praten met de minister en die afspraak staat nu dus in de agenda.

Meer over dit onderwerp zaterdag vanaf 19.00 uur bij Focus op Dtv Oss en Dtv Den Bosch.