Bouw windmolens door energiecoöperatie op losse schroeven

Gepubliceerd: Maandag 12 maart 2018 22:47

Bouw windmolens door energiecoöperatie op losse schroeven

OSS - Energiecoöperatie ECO dient geen nieuw ontwikkelingsplan in bij de gemeente Oss voor de bouw en exploitatie van twee turbines voor het windmolenpark op Elzenburg-De Geer. De voorwaarden die de gemeente Oss heeft gesteld, zijn volgens ECO te streng.

'We kunnen alleen een positieve bijdrage leveren aan het realiseren van een burgerwindpark als de gemeente het besluit van 14 december herziet, althans afziet van de voorwaarden zoals daarna aan ons zijn medegedeeld', deelt de energiecoöperatie haar leden mee.

In december besloot de gemeenteraad dat er een windmolenpark komt aan de noordoostkant van Oss en dat ECO daaraan mee kan bouwen als het voorgelegde ontwikkelingsplan wordt herzien. De energiecoöperatie zou moeite hebben met het werven van toekomstige burgerparticipanten en zakelijke partners die een aandeel in de windmolens willen, omdat de gemeente nog geen harde toezegging aan ECO heeft gedaan. De financiële zekerheid die de gemeente vraagt, is volgens de energiecoöperatie juist afhankelijk van de partners en participanten. "ECO is volledig klemgezet door het college. De gemeente vertikt het om garant te staan en zo hebben ze geen eerlijke kans tegen een commerciële partij", vindt lijsttrekker van GroenLinks Dolf Warris.

ECO heeft van de gemeente tot 1 juli 2018 de tijd gekregen een nieuw plan in te dienen. Als dat plan er niet komt, wordt er een openbare inschrijving (tender) geopend voor de twee turbines op gemeentegrond.

Lees ook:
Historisch besluit: Oss krijgt windmolenpark

Deel deze pagina: