Bossche burgemeester Jack Mikkers voorzitter AgriFood Capital

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 20:17

Bossche burgemeester Jack Mikkers voorzitter AgriFood Capital

DEN BOSCH - Jack Mikkers is de nieuwe voorzitter van AgriFood Capital. De burgemeester van ’s-Hertogenbosch werd eerder vandaag door het bestuur van de stichting AgriFood Capital in deze functie benoemd. Jack Mikkers volgt Ton Rombouts op die sinds de start in 2014 voorzitter was. In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan economische en maatschappelijke opgaven van de regio.

Burgemeester Mikkers heeft een achtergrond in management, organisatie en bestuurskunde. Hij wordt een verbinder genoemd met ook een affiniteit met agri en food. Hij neemt zijn kennis en ervaring uit de Brainport-regio Eindhoven mee, om ook sturing te geven aan de aanpak van de economische en maatschappelijke opgaven waar Noordoost-Brabant voor staat.

Samenwerken
In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen aan de economische ontwikkeling en maatschappelijke uitdagingen van Noordoost-Brabant op gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. De basis van deze samenwerking ligt in de agrifood sector. Het bedrijfsleven ontwikkelde samen met onderwijsinstellingen de nieuwe MBO-opleiding food processor. Ook zijn in de regio diverse test- en ontwikkelfaciliteiten opgezet zoals Grow Campus, de Verspillingsfabriek en Agro As de Peel. Verder is AgriFood Capital bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van ‘Het FamilieVarken’, een vernieuwend veehouderij-concept. Daarnaast is AgriFood Capital een van de grondleggers van Dutch Agri Food Week. Samen met de provincie zet AgriFood Capital de schijnwerpers op Brabant onder het motto ‘WeAreFood2018’.

Deel deze pagina: