Bomenkap bij Geffense Plas leidt tot verontwaardiging

Gepubliceerd: Woensdag 19 juli 2017 08:27

Bomenkap bij Geffense Plas leidt tot verontwaardiging

OSS - "Puur vandalisme", noemt buurtbewoner Elly Reintjes de bomenkap van maandag bij de Geffense Plas. Voor het evenement Fatility Raw dat zaterdag plaatsvindt, zouden volgens buurtbewoners zo'n dertig bomen zijn neergehaald.

Volgens de gemeente heeft de organisatie van het festival geen bomen gekapt, maar alleen takken verwijderd. Op de open plek komt zaterdag een stellage waar vuurwerk van af kan worden gestoken.

Voor het verwijderen van takken is geen vergunning nodig. "Voor het afsteken van vuurwerk op die plek is wel een vergunning aangevraagd en die is verleend", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Er zijn volgens de gemeente ook ambtenaren op het festivalterrein geweest, maar die hebben geen omgekapte bomen gezien.

De bewoners zijn van mening dat het hier wel degelijk gaat om het kappen van bomen en niet om het verwijderen van takken. "Waar eerst nog mooie, gezonde bomen stonden is nu alleen nog een ravage te zien", zegt Reintjes die vaak met haar honden in het natuurgebied loopt.

Deel deze pagina: