Bewoners Schadewijk bijgepraat over ‘noodtoestand’

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 16:26

Bewoners Schadewijk bijgepraat over ‘noodtoestand’

OSS – Tussen de vijftien en twintig inwoners van de Osse wijk Schadewijk kwamen vanmiddag naar het wijkcentrum. De gemeente Oss hield daar een inloopbijeenkomst om de mensen uit de buurt bij te praten over de afgekondigde ‘noodtoestand’ waarbij een deel van de buurt als veiligheidsrisicogebied is aangewezen.

Tot 6 januari kan de politie in een deel van de wijk iedereen staande houden en fouilleren. Aanleiding voor deze maatregel is dat een groep hangjongeren al langere tijd zorgt voor overlast. Een brandbom en steekpartij waren de druppel voor de gemeente Oss, die hoopt dat het de komende tijd veiliger en rustiger wordt in de Schadewijk.

De mensen die vragen hadden konden vanmiddag terecht in het wijkcentrum. “De meeste vragen waren praktisch van aard”, zegt wijkcoördinator Jasper Timmerman. “Word ik elke keer gefouilleerd als ik de wijk kom binnen rijden? “. Dat is niet zo, laat Timmerman weten. “De maatregel is specifiek bedoeld voor de groep die de overlast bezorgd.” 

Buurtbewoonster Nathalie Kaal was bij de informatiebijeenkomst. “Het is natuurlijk goed dat er actie wordt ondernomen, maar al deze aandacht van politie en media gaat ook wat ver.” Volgens Kaal is het beter om in oplossingen te denken. “Dat er nu straatcoaches zijn die de jongeren aanspreken werkt goed. Nu nog een plek waar ze naartoe kunnen, want ze hebben hier ook niks.”

Deel deze pagina: