Bewoners die tegen Kermisfeesten protesteren bedreigd

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 11:57

Bewoners die tegen Kermisfeesten protesteren bedreigd

OSS – De bewoners aan de Eikenboomgaard die tegen de Osse kermisfeesten zijn, laten weten te zijn bedreigd. Dat vertelden ze vrijdagochtend in de rechtbank in Den Bosch. Daar buigt op dit moment de voorzieningenrechter zich over de nieuwe vergunning van de gemeente Oss.

De bewoners lieten weten dat ze via Facebook zijn bedreigd. De bewoners willen daarom ook niet op beeld. “We willen niet herkend worden uit angst voor represailles. We worden gedwongen om naar de rechter te gaan. We zitten hier niet zomaar”, aldus de bewoners.

De bewoners klagen al jaren over geluidsoverlast tijdens de feesten en zijn daar helemaal klaar mee. De tegen een twee weken geleden door de gemeente Oss afgegeven vergunning is nu het onderwerp van de rechtszaak. 

Toonzetting 

Horecaman Pierre Vink gaf tijdens de zitting aan te schrikken van de bedreigingen. Volgens de rechter zou Vink in de krant Ossenaren hebben opgeroepen zich te laten horen. Volgens de horecaman was dit niet de toonzetting van het interview. “Ik heb gezegd dat ik me afvroeg wat de Ossenaren ervan vonden. Een dag later sloeg ik de krant open en dacht ik: 'Wow! Dit was niet mijn insteek”, aldus Vink.

Uitspraak

De rechter doet vandaag nog een uitspraak.

Deel deze pagina: