Bernhoven kampt met flink tekort verpleegkundigen en oogartsen

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 11:57

Bernhoven kampt met flink tekort verpleegkundigen en oogartsen

UDEN – Ziekenhuis Bernhoven kampt met een flink tekort aan verpleegkundigen en oogartsen.

“Het is heel hard werken om mensen op de juiste plek te krijgen”, zegt Stella van Emmerik, hoofd communicatie. Volgens Van Emmerik kampen ziekenhuizen in het hele land met dit probleem. Vooral aan hbo-verpleegkundigen is een tekort. 


De oorzaak van het tekort aan oogartsen in Uden is volgens Bernhoven een combinatie van ziekte van dokters en persoonlijke omstandigheden. Door het landelijke tekort aan oogartsen was het lastig om vervangers te vinden. Inmiddels is dit gelukt en start Bernhoven aan het einde van de zomer weer gefaseerd met het ontvangen van nieuwe patiënten.

Patiëntenstop
Op de specialistische oogheelkunde afdeling werd in april een patiëntenstop ingevoerd. De kwaliteit van zorg voor oogheelkundige patiënten die al in behandeling zijn bij Bernhoven is gegarandeerd. Nieuwe patiënten vraagt het ziekenhuis om, in overleg met hun huisarts/zorgverzekeraar, een beroep te doen op één van de ziekenhuizen in de regio. Met ziekenhuizen in de regio zijn er afspraken gemaakt om voor de patiënten de spoedzorg buiten kantooruren te bieden. De huisartsen zijn geïnformeerd over deze afspraken.

Vergrijzing
Om de tekorten op te vangen wordt ook kritisch gekeken naar welke zorg daadwerkelijk nodig is. “Juiste zorg kan ook minder zorg zijn”, geeft Van Emmerik aan. De zorgvraag neemt de komende tijd alleen maar toe door vergrijzing. “Daar moet in de toekomst op geanticipeerd worden", aldus Van Emmerik.

Deel deze pagina: