Bernhoven annuleert open dag wegens griepepidemie

Gepubliceerd: Maandag 12 maart 2018 17:25

Bernhoven annuleert open dag wegens griepepidemie

UDEN - Bernhoven annuleert op 17 maart een open dag wegens een griepepidemie. Het ziekenhuis is overbelast door de grote toestroom van grieppatiënten en (langdurig) ziekteverzuim onder medewerkers.

Om de crisis in de Brabantse ziekenhuizen het hoofd te bieden, zijn vorige week al enkele geplande operaties afgezegd. Ook in Bernhoven zijn tot 18 maart 17 operaties geannuleerd. Daarnaast is maandag besloten om de open dag in de Week van Zorg en Welzijn niet door te laten gaan.

Hoogste prioriteit
Bernhoven laat weten: "Het annuleren van de open dag is nodig om ons te kunnen concentreren op de acute patiëntenzorg. Het is onze hoogste prioriteit om de zorgverantwoordelijkheid voor de regio te nemen en alle medewerkers van Bernhoven zetten zich daar optimaal voor in. Aan de open dag werken ruim 300 medewerkers en vrijwilligers van Bernhoven mee. Door de open dag te annuleren is er meer ruimte voor patiëntenzorg."

Griepgolf
De verwachting is dat de griepgolf de komende weken nog aanhoudt. De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en het Netwerk Acute Zorg Brabant (NAZB) monitoren dagelijks de situatie om snel maatregelen te kunnen nemen.

Deel deze pagina: