Bernheze loopt achter met sociale woningbouw

Gepubliceerd: Woensdag 13 februari 2019 18:27

Bernheze loopt achter met sociale woningbouw

HEESCH – De bouw van sociale huurwoningen in Bernheze bleef afgelopen jaar ver achter bij de planning. Volgens de prestatie-afspraken met woningcorporaties zouden er 130 sociale huurwoningen bij moeten komen maar dat werden er uiteindelijk slechts 36.

En dan telt de gemeente ook 16 appartementen in Nistelrode mee die vorig jaar in aanbouw waren en dit jaar worden opgeleverd. Volgens wethouder Peter van Boekel heeft de gemeente er alles gedaan om het geplande aantal woningen te bouwen. Dit omdat er al jaren een tekort is aan betaalbare woningen.

Grootste probleem is dat er momenteel te weinig bouwmateriaal voorhanden is omdat er overal in het land weer volop wordt gebouwd nu de crisis voorbij is. Veel bouwplannen lopen daardoor vertraging op of vallen duurder uit.

De gemeente blijft ook dit jaar fors inzetten op de bouw van extra woningen. De vraag is namelijk onverminderd groot. Zo kreeg woningstichting De Kleine Meierij vorige maand nog 500 reacties op één nieuwbouwwoning in Bernheze.


Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.

Deel deze pagina: