Bernheze investeert 70.000 euro in veiliger fietspad Nistelrodeseweg

Gepubliceerd: Vrijdag 29 september 2017 13:55

Bernheze investeert 70.000 euro in veiliger fietspad Nistelrodeseweg

HEESCH – Nadat zijn dochter Isabelle vorige week voor de tweede keer is aangereden op het fietspad langs de Nistelrodeseweg ter hoogte van de Hoogstraat, komt Heeschenaar Harry van de Grint in actie. De gemeente moet de onveilige situatie aanpassen voordat er echt vervelende ongelukken gebeuren.

Een boodschap van die strekking met het verzoek om het knelpunt te melden bij Veilig Verkeer Nederland, zette hij op Facebook. En dat leverde veel respons op. “Het bericht is bijna vijftig keer gedeeld en uit de reacties was op te maken dat er meer fietsers ongelukken of bijna-ongelukken hadden op dit tweerichtingen-fietspad. Ik sta hier dus niet alleen in”, aldus Harry van de Grint.

Behalve de kruising met de Hoogstraat zijn ook de rotondes bij De Ploeg en Het Kruispunt gevaarlijk, vindt Van de Grint. “Bij de Emmausschool staan stoplichten, dat gaat goed. Maar richting het viaduct over de A50 heb je nog een zijweg waarbij je op het fietspad moet staan met je auto om overzicht te hebben plus de rotonde daarachter die weer gevaarlijk is voor fietsers.”

De gemeente Bernheze is op de hoogte van de onveilige situatie. “Er is een bedrag van 70.000 euro gereserveerd in de begroting om hier iets aan te doen”, laat wethouder Rien Wijdeven weten. “De raad moet die in november goedkeuren, daarna kunnen we aan de slag.”

Als maatregelen noemt de wethouder onder andere het aanbrengen van een kleurige coating die het fietspad markeert en de rotonde bij Het Kruispunt wordt overzichtelijker gemaakt voor automobilisten.

Deel deze pagina: