Bernheze huldigt cultuurkampioenen: ‘Dit is toch heel speciaal’

Gepubliceerd: Zondag 22 oktober 2017 11:22

Bernheze huldigt cultuurkampioenen: ‘Dit is toch heel speciaal’

HEESWIJK – De Nederlandse en Brabantse jeugdkampioenen van de Koninklijke Fanfare St. Willibrord zijn zondag gehuldigd. “Dit is toch heel speciaal”, vindt secretaris Rene van der Pas.

De kampioenen werden door wethouder Jan Glastra van Loon gehuldigd na een vriendenconcert in Heeswijk. “Je ziet dat er vooral in het zuiden veel animo is voor de fanfare. In Limburg zijn ze ook heel fanatiek, maar we wisten dat we een redelijke kans hadden,” zegt Van der Pas over de winst.

Teamspelers
De secretaris hoopt dat de kampioenen de fanfare nog lang trouw blijven: “Kampioen zijn is een persoonlijk iets. Maar dat wij ze opgeleid hebben, is ook tekenend voor de cultuur hier. Je hebt teamspelers nodig dus ik hoop dat de kampioenen hier nog lang blijven.”

Brabants Kampioen
De slagwerkgroep van de fanfare bracht drie Brabantse kampioenschappen voort. Tjeu Dortmans en Diego van Driel werden kampioen met een duet, Diego van Driel werd ook als solist kampioen en Rob van den Berg en Tom van Zutphen werden niet alleen kampioen, maar behaalde ook het hoogste aantal punten van het hele concours. Bij de blazers wist Kyra van de Berg het Brabants Kampioenschap naar zich toe te trekken.

Nederlands Kampioen
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Limburg op 17 juni werden Rob van den Berg en Tom van Zutphen kampioen in de hoogste divisie met een duet op Marimba. Tjeu Dortmans en Diego van Driel werden kampioen in de derde divisie.


Deel deze pagina: