Ballons zweven over de Maasvallei tijdens ballonfestival

Gepubliceerd: Zondag 27 augustus 2017 00:02

Ballons zweven over de Maasvallei tijdens ballonfestival

OIJEN - Het eerste ballonfestival van Oss trok zaterdag honderden bezoekers. Bij Bierbrouwerij Oijen vertrokken negentien heteluchtballonen voor een vlucht over de Maasvallei.

Zo’n 160 deelnemers zagen Oss vanuit de lucht. De ballons vlogen over Macharen, Ravenstein en eindigden ’s avonds net voorbij Nijmegen in de groene weilanden.

Ton Jenniskens van Stichting Rotary Oss Maasland is drie maanden bezig geweest met het organiseren van het ballonfestival. “Het evenement is nu al geslaagd als je ziet hoeveel mensen erop af zijn gekomen”, zegt Jenniskens nog voordat de ballons zijn opgestegen.

Met het festival is ruim 7.500 euro opgehaald voor het goede doel: stichting Leergeld Maas en Leijgraaf. Kansarme kinderen in het voortgezet onderijs worden door de stichting geholpen om aan schoolactiviteiten deel te nemen.