Alternatief voor plan zonnepark Heesch –West

Gepubliceerd: Woensdag 11 oktober 2017 22:19

Alternatief voor plan zonnepark Heesch –West

HEESCH – De gemeente Bernheze gaat het alternatief van een groep buurtbewoners voor het plan van een zonnepark op Heesch-West bekijken. Het buurtschap Achterste Groes en Zoggel legde het alternatief woensdagochtend voor tijdens een gesprek met wethouder Rien Wijdeven.

Het plan is om een zonnepark aan te leggen met zo'n 21.000 panelen. Het park kan 1800 huishoudens voorzien van zelf opgewekte groene energie. De buurtbewoners zijn niet tegen de komst van zonnepanelen, maar snappen niet dat een stuk grond is uitgekozen waarvan de oorspronkelijke bedoeling was dat het groen zou blijven. “Dit is de beste grond van Bernheze. Gooi dus niet die beste grond te grabbel en houd je aan de afspraken die eerder zijn gemaakt”, liet een buurtbewoner woensdagavond weten tijdens een commissievergadering op het gemeentehuis.

De bewoners kwamen met een alternatief plan waarin een geluidswal van zeven meter hoog moet worden geplaatst. Volgens het buurtschap moeten de panelen aan de kant van het industrieterrein komen, waardoor het aan de kant van de bewoners groen blijft. Jesse Janssen van Progressief Bernheze stelde voor om het plan dat er nu ligt door te schuiven totdat er meer duidelijkheid is voor het alternatieve plan. De commissieleden stemden daarmee in. De wethouder beloofde het alternatief te gaan onderzoeken.


Deel deze pagina: