Afgehakte dierenpoten blijven opduiken in het groen

Gepubliceerd: Vrijdag 19 mei 2017 12:26

Afgehakte dierenpoten blijven opduiken in het groen

HEESWIJK-DINTHER – Voor de derde keer deze week zijn er afgehakte dierenpoten aangetroffen in het groen; dit keer vastgebonden aan een boom in Heeswijk-Dinther.

Dinsdag was het ook al raak in Oss toen een wandelaar een afgehakte dierenpoot op een bankje zag liggen aan de Macharenseweg. Een andere Ossenaar trof een afgehakte dierenpoot aan in een boom in natuurgebied de Stelt.

'Prachtig, maar weerloos'
Gisterochtend was het weer raak. Suzanne Boxman vond op de Kersouwelaan in Heeswijk-Dinther een afgehakte dierenpoot, vastgebonden aan een boom. "Ik denk dat het van een jong kalf of een jonge reu is geweest. Eén of andere idioot heeft dat gedaan, maar ik weet niet met welke boodschap", zegt Boxman.

De poot werd onder een pamflet van Vereniging het Reewild gestoken waar de tekst 'Prachtig, maar weerloos' op stond, bedoeld om hondenbezitters te attenderen op kwetsbare reekalfjes.

'Ik hoop dat ze snel stoppen'

De poot is inmiddels verwijderd. "Ik hou het in de gaten en hoop dat ze hier snel stoppen", zegt Boxman. De politie is op de hoogte van de lugubere vondsten, maar laat weten dat er geen nader onderzoek wordt gedaan omdat er nog geen aangifte is gedaan. Ook de gemeente Oss onderneemt geen actie omdat er officieel nog geen meldingen zijn gedaan en ze niet afgaat op berichten uit de media.

Deel deze pagina: