55 jaar carnaval verwerkt in een musical

Gepubliceerd: Woensdag 12 september 2018 18:43

55 jaar carnaval verwerkt in een musical

OSS - In theater De Lievekamp in Oss werd woensdag een presentatie gegeven over de musical “Vijf keer elf - Ossie ontmoet”. De voorstelling gaat over 55 jaar carnaval in Oss.

Stichting Oss Cultureel (SOC) en Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) slaan voor theaterproductie de handen ineen. Aanleiding is het 55-jarige bestaan van de SCVO.

Volgens tekstschrijver John van Boekel wordt het geen chronologische voorstelling met hoogtepunten van de afgelopen jaren. "We pikken er de mooie dingen uit, de mensen die veel betekend hebben. Het wordt een creatieve inkijk in wat dat volksfeest nou eigenlijk is", legt Van Boekel uit.

De première is op vrijdagavond 9 november. In totaal wordt de musical zes keer gespeeld, voor drie voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.