1C: HVCH in 'winning mood', TOP bestolen bij Rhode

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 08:24

1C: HVCH in 'winning mood', TOP bestolen bij Rhode

EINDHOVEN - HVCH heeft de tweede overwinning op rij geboekt in de eerste klasse. Brabantia werd in Eindhoven met 0-4 verslagen. SV TOP zag in Sint-Oedenrode twee glaszuivere doelpunten afgekeurd worden, terwijl Prinses Irene nipt van titelkandidaat Juliana'31 verloor.

HVCH maakte de doelpunten in de tweede helft. Tom Hekerman maakte de 0-1 en Lars van Lee tekende voor de 0-2. De twee doelpuntenmakers maakten er vervolgens allebei nog eentje, waardoor het 0-4 werd. Door de overwinning klimt HVCH naar een twaalfde plek.

SV TOP had in Sint-Oedenrode op bezoek bij Rhode een overwinning nodig om in het spoor van Juliana'31 te blijven, maar bleef steken op 0-0. In de eerste helft mocht het van geluk spreken dat het bij 0-0 stond. Doelman Jeffrey Vendrig pakte voor TOP een strafschop en even later schoot Rhode op de binnenkant van de paal. In de tweede helft mocht TOP zich beklagen. Een kopbal van Gijs Appeldoorn werd door de Rhode-doelman in het dak van het doel en dus het net geduwd en de scheidsrechter gaf een doelpunt. De grensrechter gaf aan dat de bal de lijn niet had gepasseerd. Even later leek Aram Pusters de Ossenaren op voorsprong te zetten toen hij profiteerde van een fout van de doelman die de bal tegen hem aan rolde, maar wederom stak de grensrechter er een stokje voor. Aan de andere kant was Vendrig nog belangrijk met twee ultieme reddingen, waardoor het 0-0 bleef.

In Nistelrode nam Prinses Irene het op tegen koploper Juliana'31 uit Malden. Na een halfuurtje spelen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft nam Prinses Irene het heft in handen. Dat resulteerde in de 1-1 door Tim van den Brand. De ploeg uit Nistelrode ging op zoek naar meer, maar kreeg het deksel op de neus. Vlak voor tijd kopte oud-prof Thijs Hendriks de 1-2 binnen en dompelde zo Prinses Irene in rouw.

Deel deze pagina: