1500 tot 2000 boeken voor leerlingen van Daltonschool De Evenaar

Gepubliceerd: Dinsdag 10 oktober 2017 14:35

1500 tot 2000 boeken voor leerlingen van Daltonschool De Evenaar

OSS - Leerlingen van Daltonschool De Evenaar hoeven niet meer naar de bibliotheek Oss voor boeken. Woensdag opent de school namelijk de schoolbieb.

Leerlingen kunnen vanaf woensdag kiezen uit 1500 tot 2000 boeken. Woensdag sluit de school de Kinderboekenweek af en dat wordt gevierd met de opening van de schoolbibliotheek. Leraar Bjorn Danen was een van de initiatiefnemers van de bieb en sluit zo een traject van ruim een jaar af. "We willen de leesbereidheid verhogen van de leerlingen en zo hebben ze een centrale plek", aldus Danen. "We hebben samengewerkt met Bibliotheek Oss en zij hebben ons erg geholpen."

Bibliotheek Oss
Volgens Sandra van Bruinisse is het goed dat er een schoolbibliotheek is bij De Evenaar. Het is de zevende in de gemeente Oss. "Zeker voor leerlingen die niet dichtbij de bibliotheek wonen is dit goed. Zij kunnen nu bij hun school terecht voor boeken." Van Bruinisse heeft zich ook ingezet om de schoolbieb neer te zetten: "Ik ben door alle boeken gegaan en heb gekeken welke nog mee konden gaan en welke echt te oud waren. Een hele klus, maar wel leuk."

Ouders
Maar niet alleen leraren en bibliotheekmedewerkers hebben zich ingezet voor de schoolbieb, ook ouders hebben zich in het zweet gewerkt. Zoals Barbara Hagemeijer, moeder van twee leerlingen van de school: "Erg fijn dat er nu een schoolbibliotheek is. Zo heb je alle boeken op een plek. Onze rol was onder meer om te kijken of boeken nog hersteld konden worden. En we hebben ze allemaal in onze handen gehad, moet je nagaan."

Deel deze pagina: