'Super blij dat we noodlocatie rond hebben'

Gepubliceerd: Woensdag 18 oktober 2017 14:29

'Super blij dat we noodlocatie rond hebben'

OVERLANGEL – "Ik ben super blij dat we het rond hebben en vooruit kunnen de komende twee jaar", zegt Willy van der Loop van klankbordgroep NOK. Sinds de Petjesbar is afgebrand, is het behelpen voor verenigingen om hun activiteiten in het dorp door te laten gaan.

De gemeente Oss stelt 30.000 euro beschikbaar voor een tijdelijke ontmoetingsruimte. Samen met bijdragen van de Rabobank en de dorpsraad kan de ruimte bij voetbalvereniging OKSV gerealiseerd worden. "We hebben ervoor gekozen om een strandpaviljoen te huren. Daar kunnen beter een huisgevoel creëren dan in een vierkant blokhuis", aldus Van der Loop.

Het is volgens Bert van der Linden, lid van de klankbordgroep, belangrijk dat de activiteiten in Overlangel blijven zodat het dorp levendig blijft. "Deze locatie biedt de mogelijkheid de activiteiten in het dorp te houden. Ze hoeven daar niet het dorp voor uit te gaan", zegt Van der Linden. De carnavalsvereniging verplaatst al een aantal activiteiten naar Herpen omdat de noodlocatie daar te laat voor komt.

De verenigingen kunnen hun activiteiten vanaf begin december op de noodlocatie organiseren. Het is de bedoeling dat een definitieve accommodatie bij korfbalvereniging TOG over twee jaar wordt gerealiseerd.