Oranje Fonds overhandigt buurtcadeau van 3000 euro aan Willibrordcentrum

Gepubliceerd: Donderdag 04 mei 2017 14:15

 Oranje Fonds overhandigt buurtcadeau van 3000 euro aan Willibrordcentrum

HEESWIJK-DINTER – Het Oranje Fonds overhandigde een waardecheque van 3000 euro aan Stichting Sociaal-Cultureel Willibrordcentrum. Ze willen het geld besteden aan een nieuwe geluidsinstallatie.


Het buurtcadeau wordt uitgedeeld aan een lokale organisatie in de buurt waar de straatprijs van de Postcode Loterij viel. Marjolein Beeuwkes van het Oranje Fonds mocht de cheque uitreiken. “Dit centrum heeft een grote maatschappelijke functie”, aldus Beeuwkes. 

De geluidsinstallatie is volgens de voorzitter van het Willibrordcentrum, John van Tartwijk, toe aan vervanging. “We vinden dat we een zaal moeten bieden die aan de moderne eisen voldoet”, zegt Van Tartwijk. Verschillende verenigingen en scholen huren de zaal om optredens uit te kunnen voeren. Zij moesten dan zelf voor de geluidsinstallatie zorgen. 

Blij 
De voorzitter is naar eigen zeggen ‘heel blij uiteraard’ met de cheque. Vorig jaar is er verbouwd en dat kostte ook het nodige volgens Van Tartwijk. 

Toekomst
Naast het geluid zijn er nog anderen zaken die in de toekomst verbeterd moeten worden. Zo wil het culturele centrum graag nieuw meubilair en het enkel glas vervangen door dubbel glas.

Deel deze pagina: