'Ga vooral stemmen, we willen een opkomst van 70 procent in Oss'

Gepubliceerd: Zondag 11 maart 2018 17:49

'Ga vooral stemmen, we willen een opkomst van 70 procent in Oss'

OSS - Echt vuurwerk leverden de acht minidebatjes tussen de Osse lijsttrekkers in politiek café Zout zondag niet op. Wat bleef hangen was de afsluitende minuut van Frank den Brok van VDG die zijn boodschap 'Stem op VDG en niet op de SP want die zegt veel te vaak nee' half zingend op de wijs van het Zoutlied verkondigde.

Politiek café Zout stond zondag in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De lijsttrekkers stonden in acht minidebatjes één op één tegenover elkaar. en kregen tot slot een minuut de tijd om hun eigen blijde boodschap te verkondigen. Nieuwkomer Daniël Jansen van VZS deed niet mee, hij werd aan tafel geïnterviewd.

Thema's
Thema's die aan bod kwamen waren onderwijs, mest, welstand, duurzaamheid, participatie, standplaatsen woonwagenbewoners, dorpen versus het stadscentrum en de zorg.

Over dat laatste onderwerp ging VVD-lijsttrekker Gé Wagemakers in debat met Marie-Therese Janssen van de SP. "De SP wil het onderste uit de kan, maar mensen kunnen een beroep doen op de regelingen van de gemeente in plaats van bij elke klacht de SP bellen", aldus Gé Wagemakers die benadrukte dat huishoudelijke zorg geen taak is van de overheid.

Joop van Orsouw van Beter Oss hekelde de betutteling van de welstand en noemde in dat kader nog maar eens de onlangs overleden Dirk Kurzweg, beter bekend als 'de man van het groene dak'. 

Knopen doorhakken
Het meest fel ging het eraan toe in het debat tussen Van Orsouw en Frank den Brok van VDG over de stelling dat de VDG vooral investeert in de dorpen waardoor het centrum in het geding komt. "Inderdaad", aldus Beter Oss. "Want we praten al vier jaar over De Hille en D'n Iemhof maar er gebeurt niks. Als wethouder ben jij er om knopen door te hakken en dat doe je niet."

Ga vooral stemmen
Burgemeester Wobine Buijs riep in een column iedereen op om vooral te gaan stemmen op 21 maart. "De essentie van verkiezingen is samen leven", aldus de burgemeester. Gé Wagemakers gebruikte zijn slotminuut met name om aan te geven dat het belangrijk is om om te gaan stemmen. "We willen in Oss geen 40 maar minstens een opkomst van 70 procent", zei Wagemakers.

Deel deze pagina: