'Doorrijder' Nieuwjaarsnacht morgen voor de rechter

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 15:06

'Doorrijder' Nieuwjaarsnacht morgen voor de rechter

OSS - De man die in de Nieuwjaarsnacht van 2017/2018 een 28-jarige vrouw aanreed in Oss en vervolgens doorreed staat morgen voor de rechter. De zaak moest twee keer eerder uitgesteld worden.

Nieuwjaarsnacht reed een 37-jarige man uit Driebergen-Rijsenberg een 28-jarige vrouw aan op de Berghemseweg in Oss. De vrouw raakte daarbij zwaar gewond. Ook op de Looveltlaan in Oss ging het bijna mis, maar daar kon een man nog net opzij springen.
Na de aanrijding op de Berghemseweg plaatste Antoine van den Bergh, de vader van het slachtoffer, beelden van het ongeluk op Facebook. Die beelden werd 1,3 miljoen keer bekeken en haalden het landelijk nieuws.

Op 9 januari 2018 werd de dader opgepakt. Later bekende de man in de rechtszaal vier biertjes op te hebben gehad voordat hij achter het stuur kroop. Tijdens een zitting in april werd bekend dat de man ook vervolgd zou worden voor het bezitten van kinderporno. In september 2018 zou de zaak voor de rechter komen, maar toen was de verdachte ziek. En in december was de herkansing, maar toen werd de zaak aangehouden omdat hij een nieuwe advocaat heeft.

Deel deze pagina: