'Brandstichter transportbedrijf Van de Camp mogelijk uit Berghem'

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 10:19

'Brandstichter transportbedrijf Van de Camp mogelijk uit Berghem'

OSS - De politie is op zoek naar een auto en de inzittende(n) die in de nacht 26 op 27 december gezien is in de buurt van transportbedrijf Van de Camp in Oss. Daar gingen toen drie vrachtwagens en een busje in vlammen op door brandstichting. Gisteren was er in Bureau Brabant aandacht voor de zaak.

Van de Camp aan de Randmeer in Oss liep door de brand tonnen aan schade op. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man de inhoud van drie jerrycans over en rondom de voertuigen giet en vervolgens aansteekt. Wat volgt is een steekvlam en een vlammenzee. "De steekvlam is zo groot en krachtig dat er een grote kans is dat de dader brandwonden heeft opgelopen. En dat zou iemand in zijn omgeving kunnen zijn opgevallen", vertelt de politie.

Auto
Volgens de politie kan de dader uit Berghem komen. Kort voor de brandstichting rijdt er een auto voor het Esso-tankstation in Berghem richting het transportbedrijf. Binnen tien minuten is diezelfde auto weer terug. "Als dit de dader was, dan is er het vermoeden dat de dader misschien uit Berghem komt", stelt de politie. De politie is op zoek naar de auto en inzittende(n), ook om eventuele betrokkenheid uit te sluiten. Verder onderzoekt de politie een verband met een eerdere brandstichting bij het bedrijf. In mei 2017 is er een eerdere poging tot brandstichting en op de beelden zijn twee mannen te zien. Zij gebruiken een scooter om weg te komen. "We zijn op zoek naar een mogelijk motief. Want wie heeft het op dit bedrijf gemunt? En waarom?" De verzekeringsmaatschappij heeft een gouden tip uitgeloofd. Eerder werd bekend dat Van de Camp zelf 2500 euro over heeft voor de gouden tip.

(Still via Bureau Brabant)