’t Postkantoor Ravenstein sluit deuren: ‘een beslissing met een traan’

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 21:28

’t Postkantoor Ravenstein sluit deuren: ‘een beslissing met een traan’

RAVENSTEIN – ‘t Postkantoor Ravenstein sluit komende zomer haar deuren. Dit vanwege teruglopende inkomsten.

“We hebben deze beslissing met een traan gemaakt”, zegt Kim Vogelsangs, één van de eigenaren. Zij nam samen met Wim Hes tien jaar geleden het postkantoor aan de Landpoortstraat over.

De veranderingen op het gebied van post, internetbankieren en online shoppen kwamen 't Postkantoor niet ten goede. “Deze trend was al ingezet toen wij tien jaar geleden ‘t Postkantoor overnamen, maar PostNL en ING gaven om te beginnen wel een belangrijke basis om daarnaast een fijne winkel aan te bieden met cadeauartikelen, boeken, wenskaarten en nog zoveel meer”, vertelt de eigenaresse.

Waarde
Volgens Vogelsangs zijn deze partijen steeds minder waarde gaan hechten aan het aanbieden van hun service en diensten in fysieke winkels in kleine kernen. “De vergoedingen voor onder andere het aannemen en uitreiken van pakketten werden keer op keer verlaagd en ING besloot vijf jaar geleden om haar diensten voor 90 procent weg te halen uit Ravenstein. Dit brengt dat de omzet van onze winkel niet meer groeit, ook niet door de toename in pakketten. Omzet die echt noodzakelijk is om de vanzelfsprekendheid van (gratis) service door ons te kunnen blijven bieden.” Vogelsangs verwacht dat PostNL voor de pakketservice op zoek gaat naar een andere lokale ondernemer.

Plannen
De eigenaars hebben inmiddels alweer andere plannen. “Als inwoners en als ondernemers voelen we ons hier zo thuis dat we graag iets willen blijven bieden voor Ravenstein. Daarbij biedt ons pand, de locatie aan de Landpoortstraat, meer mogelijkheden dan alleen een winkel”. Inhoudelijk wil Vogelsangs hier nog niks over zeggen. “We kunnen alleen vertellen dat we ernaar streven om deze nieuwe onderneming in 2020 te openen. Zodra dit bedrijfsplan stevig in de schoenen staat, zullen we dit delen”, aldus Vogelsangs.