‘Gesprek met directie Den Bongerd heeft niets opgeleverd’

Gepubliceerd: Donderdag 16 februari 2017 14:04

‘Gesprek met directie Den Bongerd heeft niets opgeleverd’

OSS – Het gesprek dat het actiecomité vanochtend had met de directie van Den Bongerd heeft niets opgeleverd. Dat laat Lilian Marijnissen, begeleider van het actiecomité, weten.

Het actiecomité voor het behoud van Den Bongerd voerde woensdagavond actie. Het comité wilde handtekeningen aanbieden aan de directie van de school, maar stond voor een dichte deur. Donderdagochtend was daar wel ruimte voor. Marijnissen ging samen met leden van het actiecomité in gesprek met de directie van de school.

Teleurgesteld

“We hebben onze standpunten uitgewisseld. maar teleurstellend was dat de directie geen enkele ruimte laat om terug te komen op het besluit om Den Bongerd te sluiten”, vertelt Marijnissen. Het actiecomité had gehoopt dat de directie zou inzien dat er door de sluiting iets heel bijzonders tenietgaat, namelijk ‘40 jaar onderwijs aan leerlingen die net even dat extra zetje nodig hebben’.

‘Geen medeleven’

Het Hooghuis liet donderdagochtend aan Dtv weten geen reactie te willen geven over het verloop van het gesprek. Volgens Marijnissen ging het gesprek er niet gezellig aan toe en werd er totaal geen medeleven getoond. “Zij lieten ons weten dat ze ervan zijn overtuigd dat kinderen op een gewone school beter af zijn en dat ook daar, net zoals bij Den Bongerd, een veilige situatie kan worden gecreëerd. Daar zijn wij het dus absoluut niet mee eens”, aldus Marijnissen.

Marijnissen laat weten dat het actiecomité door dit gesprek zeker niet stopt met actievoeren. “Ze gaan gewoon door met knokken”.

Lees ook:
Actievoerders SP in actie bij Het Hooghuis
'Expertise Bongerd blijft behouden'
SP boos over standpunt college over Den Bongerd
Actiecomité tegen sluiting Den Bongerd
Den Bongerd in augustus 2019 dicht

Deel deze pagina: