Zwembad Heeswijk-Dinther sluit definitief de deuren

Gepubliceerd: Maandag 11 september 2017 13:28

Zwembad Heeswijk-Dinther sluit definitief de deuren

HEESWIJK-DINTHER - Het zwembad aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther sluit definitief de deuren. In juni gingen de deuren al dicht omdat het niet voldeed aan veiligheidseisen. Dat is volgens eigenaar Jan van de Vorle inmiddels opgelost, maar hij gaat op zoek naar een andere invulling van het pand. Zodoende moet huurder Zwemschool Sandra op zoek naar nieuw onderdak.

In juni sloot de gemeente Bernheze het zwembad aan de Meerstraat dat er sinds 1989 is. Van de Vorle huurde het pand vanaf 1996 en nam het in 2006 over. Het gebouw voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. Zo moest het dak met spoed worden vervangen en ook de stalen constructies waren aan versteviging toe. "We hadden niet verwacht dat het zo ernstig was", aldus pandeigenaar Jan van de Vorle. De werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd en de gemeente heeft het goedgekeurd. Tot de sluiting in juni huurde Zwemschool Sandra het zwembad om les in te geven. Zij keren niet meer terug. "Na de sluiting zijn we een periode in gesprek met elkaar geweest om te kijken wat er mogelijk was na de renovatie. Maar die onderhandelingen zijn helemaal stukgelopen. Er is absoluut geen oplossing in zicht wat dat betreft", vertelt Paula Vonk namens de zwemschool die nu de juridische procedure afwacht. Ook Van de Vorle heeft het over een moeizame communicatie: "Op het einde ging het alleen maar via advocaten. Dat is niet goed, zo werk ik liever niet met mijn huurders."

Probleem
Zwemschool Sandra heeft nu volgens Vonk een enorm probleem, want waar moeten de kinderen van de zwemschool nu les krijgen? "Het aantal leerlingen wat wij lesgaven in Heeswijk-Dinther kunnen wij niet wegzetten bij onze andere locaties. We geven les bij revalidatiecentrum De Tolburg bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en bij het Sportiom in Den Bosch, maar daarmee kunnen we dit niet opvangen", zegt Vonk. "We zijn natuurlijk op zoek naar een ander zwembad. Maar het is nu te vroeg om te zeggen of wij snel iets nieuws vinden." Volgens Vonk had Zwemschool Sandra al in de gaten dat het dak van het zwembad niet in orde was. "Het zag er al een tijdje niet goed uit. Vervolgens kwam er een onafhankelijk bureau naar het dak kijken en dat zei ook dat er behoefte was aan renovatie. Uiteindelijk besloot de gemeente Bernheze om het per direct te sluiten. En dat snapten wij ook, want de veiligheid van de kinderen gaat boven alles."

Afspraken
Volgens Zwemschool Sandra kwam Van de Vorle zijn afspraken niet na wat het onderhoud betreft. Van de Vorle, die een jaar uit de running is geweest vanwege gezondheidsklachten, ziet dat anders: "Ze zeggen dat ik niks aan onderhoud betreft, maar dat is niet waar. Sommige zaken gaan nou eenmaal gefaseerd." De pandeigenaar wil een nieuwe invulling van het pand. "Het kost te veel om er weer een zwembad van te maken. Er is in ieder geval al een geïnteresseerde om er iets anders van te maken." Van de Vorle geeft aan dat de samenwerking met de gemeente Bernheze goed verloopt. "Voor, tijdens en na de verbouwing hebben we heel goed contact met de gemeente. Ze denken mee met ons. Van beide kanten werken we goed samen. Nu praten we over het wijzigen van het bestemmingsplan."

Deel deze pagina: