Zoeken naar ontmoetingsplek na brand Petjesbar

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 17:17

Zoeken naar ontmoetingsplek na brand Petjesbar

OVERLANGEL - Nu de Petjesbar in Overlangel is afgebrand, is ook de enige ontmoetingsplek voor de vele verenigingen in de omgeving verdwenen. De dorpelingen vestigen hun hoop op een nieuwe ontmoetingsruimte bij korfbalvereniging TOG.

Al twee jaar wordt er met de gemeente gesproken over een nieuw gemeenschapshuis bij korfbalvereniging TOG. "We hopen dat het proces nu in een stroomversnelling komt omdat de Petjesbar is verdwenen", zegt Menno Ykema van dorpsraad Herpen.

Ykema hoopt hierbij op medewerking van de gemeente. "Je kan ook niet bedenken dat er nu twee jaar lang geen ontmoetingsplek is. Dat bestaat niet", aldus oud-raadslid van VDG Gerda van der Linden.

De klankbordgroep van Overlangel komt binnenkort samen om de voortgang van de nieuwe multifunctionele ruimte bij TOG te bespreken en om naar tijdelijke alternatieven voor de verenigingen te kijken.

Hoe de brand is ontstaan is nog altijd onduidelijk. De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken.