Wels over Quekel: 'Hij heeft gif in zijn spel'

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 15:42

Wels over Quekel: 'Hij heeft gif in zijn spel'

OSS - Erik Quekel keert terug bij FC Oss. De spits en de club tekenden donderdag een contract voor een jaar. Trainer Klaas Wels vindt dat de club 'een echte winnaar' heeft aangetrokken.

De aanvaller, die transfervrij overkomt van De Graafschap, maakte een gretige indruk op Klaas Wels. “Erik heeft het nodige gif in zijn spel”, legt Wels uit. “Hij knokt voor elke bal en gaat voorop in de strijd. Daarnaast begrijpt hij precies wat wij als staf vragen en kan hij ook nog eens goals maken. En daar gaat het om.”

Quekel kijkt uit naar rentree
De 30-jarige spits zelf heeft zin in de start van de competitie. "De organisatie staat en we hebben een hecht team. Ik heb er zin in", zegt hij. De terugkeer bij FC Oss -Quekel speelde er ook tussen 2006 en 2010- is ook voordelig voor zijn familie, vindt de spits zelf: "Zij hebben hun vertrouwde vrijdagse bezoek in het Frans Heesen Stadion weer terug. Dat was altijd een mooie avond uit."

De eerste competitiewedstrijd van FC Oss is op 21 augustus tegen Jong FC Utrecht. Dinsdag is er een oefenwedstrijd tegen El Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten op het sportpark van Herpinia in Herpen.