Verbazing om keuze uitgelekte kandidatenlijst CDA

Gepubliceerd: Donderdag 09 november 2017 10:58

Verbazing om keuze uitgelekte kandidatenlijst CDA

OSS - "Een verrassende keuze", zo noemt Marianne Zondag de uitgelekte kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gisteravond, tijdens de benoeming van de lijsttrekker, zou de kandidatenlijst worden vastgesteld, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Op de kandidatenlijst staat Marianne Zondag op een onverkiesbare plaats. Zondag zag de samenstelling van de lijst niet aankomen. "Ik snap dat er voor verjonging en vernieuwing is gekozen, maar volgens mij heb ik het CDA toch redelijk op de kaart gezet. Ik ben benieuwd wat de leden gaan doen", aldus Zondag.

Beweegredenen
Hanneke Smits zou helemaal niet op de lijst staan. "Ik weet de beweegredenen niet. Vraag dat maar aan Mari van Kilsdonk", aldus Smits. Verder wil Smits er niet op ingaan, omdat ze het naar eigen zeggen eerst nog moet verwerken.

'Nieuw spul'

Ook Toon Jaspers staat niet op de lijst, maar dat was voor hem geen verrassing. Hij had eerder al aangegeven dat hij er niet op hoefde. Hij snapt de keuze wel. "Wat mij betreft mogen ze daar nieuw spul neerzetten. Dat is goed voor de partij. Wat Jaspers betreft mag de gevestigde orde plaats maken voor verjonging.

Mari van Kilsdonk werd gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hij volgt René Peters op. Volgens de gemeenteraadsleden zou er gisteren over de uitgelekte kandidatenlijst een pittige discussie zijn geweest. Van Kilsdonk zag dat zelf als iets positiefs. "Je kan heel scherp zeggen dat we het niet eens met elkaar zijn hier, maar ik kijk er liever anders naar. Iedereen hier is betrokken om er iets moois van te maken voor de komende verkiezingen."

Binnenkort komen de leden opnieuw bij elkaar om de volgorde van de kandidatenlijst te bepalen.

Lees ook:
Van Kilsdonk lijsttrekker CDA Oss, kandidatenlijst nog niet vastgesteld