Twee nieuwe varkentjes voor kinderboerderij De Elzenhoek

Gepubliceerd: Vrijdag 19 mei 2017 09:27

Twee nieuwe varkentjes voor kinderboerderij De Elzenhoek

OSS – Medewerkers van kinderboerderij De Elzenhoek gaan op 30 mei twee nieuwe varkentjes ophalen bij een fokker in Espel. Ze komen in de plaats van publiekslieveling Elsje, het varken dat ze tien dagen geleden moesten laten inslapen.

De nieuwkomers zijn twee Bonte Bentheimers. “Het zijn zachtaardige en vriendelijke vleesvarkens, roze met zwarte vlekjes. Ze zijn geboren op 12 april.”, vertelt Talitha Visser van kinderboerderij De Elzenhoek. “Twee gecastreerde mannetjes oftewel borgjes. Die zijn rustiger.”

Nog geen namen
Over de namen van de biggetjes wordt nog nagedacht. “We moeten ze zien, dan is duidelijk welke naam bij ze past”, aldus Visser. De dieren worden gesponsord door vriendenclub Nobiles uit Oss. “Deze club van ondernemers droeg ook bij in de kosten van het onderhoud van Elsje. Dat gaan ze nu voortzetten bij de nieuwe varkentjes.”

Hartverwarmend
Talitha Visser wil nog even kwijt dat ze de reacties op het overlijden van Elsje lief en hartverwarmend vond. “: Het was overweldigend, we hadden geen idee dat het zo leefde. We waren erg blij met alle positieve reacties over het mooie leven dat Elsje hier heeft gehad.”

De opvolgers van Elsje kunnen vanaf het Pinksterweekend worden bewonderd op kinderboerderij Elzenhoek.