TOP baalt van staken wedstrijd: 'We speelden hartstikke lekker'

Gepubliceerd: Dinsdag 24 oktober 2017 14:17

TOP baalt van staken wedstrijd: 'We speelden hartstikke lekker'

OSS - TOP leek zondag op weg naar de eerste overwinning van de competitie. De eersteklasser stond in eigen huis met 2-1 voor tegen Rood Wit uit Sint-Willebrord met ruim een kwartier te spelen. Maar toen staakte de scheidsrechter de wedstrijd. De reden: hij werd naar eigen zeggen bedreigd door een speler van de uitploeg.

TOP-trainer Chris van den Dungen baalde maandagavond nog na in de uitzending van Dtv Sport. "Ik vond dat de ze (Rood Wit, red.) de hele wedstrijd al luidruchtig waren tegen de scheids. En niet alleen de trainer, maar de hele begeleiding en de bank." Van den Dungen zag op een gegeven moment dat de scheidsrechter gele kaarten begon te geven. Uiteindelijk kreeg een speler van Rood Wit zijn tweede gele kaart en dus rood. De eerste gele kaart was voor praten, de tweede voor een tackle op TOP-verdediger Gökhan Balci. "Dat was een behoorlijke charge. Hij had ook direct rood kunnen krijgen", vond Van den Dungen.

Tumult
Na die rode kaart ontstond er tumult en ineens besloot de scheidsrechter te staken. "Blijkbaar is in het tumult de scheidsrechter bedreigd door de speler die rood kreeg. Toen dacht de scheids van: 'Bekijk het maar, ik stop er gewoon mee.'" Later ging de trainer met zijn collega van Rood Wit nog naar de arbiter toe. "Maar die was heel resoluut. Hij bevestigde dat hij op bedreigd was en zich niet geroepen voelde om de wedstrijd te hervatten. Ik sprak de man daarna ook nog in de bestuurskamer en hij was redelijk ontdaan van het hele gebeuren. Er zal allicht het nodige gezegd zijn."

Balen
Voor TOP is het nu balen. De ploeg stond 2-1 voor met een man meer. En er was nog maar een kwartiertje te spelen. Volgens Van den Dungen treft zijn ploeg dan ook geen blaam. "Nee, we speelden hartstikke lekker en wilden de eerste drie punten pakken." Het is nu de vraag wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt: "Ik vraag me af hoe dit afgewerkt gaat worden. We zitten nog in de beker dus tot en met de winterstop spelen we elk weekend. En ik neem aan dat de KNVB binnen enkele weken het uit wil laten spelen. Ik vrees voor Rood Wit dat zij doordeweeks een keer naar Oss zullen moeten komen."