Toch geen steun voor Vlakglasmuseum

Gepubliceerd: Dinsdag 10 oktober 2017 18:18

Toch geen steun voor Vlakglasmuseum

RAVENSTEIN – De gemeente Oss gaat toch geen geld uittrekken voor een doorstart van het Vlakglas- en Emaillemuseum in Ravenstein. Er was gevraagd om een structurele bijdrage van 40.000 euro.

Het bestuur van het museum wilde opnieuw beginnen in de oude pastorie, samen met het Toeristisch Informatiecentrum en andere verenigingen. Daarbij werd uitgegaan van een exploitatie van twee ton.

Volgens wethouder Van Geffen is subsidie van 40.000 euro een brug te ver, omdat het beleid is om met maar één museum een subsidierelatie te hebben. Verder heeft de gemeente er geen vertrouwen in dat het plan van het Vlakglasmuseum voldoende draagvlak heeft in het stadje. Zo wil het TIR liever op de huidige plek blijven en zouden andere verenigingen een verhuizing ook niet zien zitten.

Voorzitter Philip Vromen van het Vlakglasmuseum noemt de beslissing van de gemeente “gigantisch teleurstellend”. Hij wil eerst de precieze onderbouwing weten van dit besluit. Hij verwacht eind volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over hoe het nu verder moet.

Vromen zegt in een eerste reactie zeer verbaasd te zijn omdat de gemeente toch ‘bepaalde verwachtingen had gewekt’ wat betreft steun voor het toekomstplan.