TBL-leerlingen in Europese vertaalwedstrijd

Gepubliceerd: Maandag 13 november 2017 08:19

TBL-leerlingen in Europese vertaalwedstrijd

OSS – Zes leerlingen van Het Hooghuis locatie TBL doen op 23 november mee aan de Europese vertaalwedstrijd Juvenes Translatores. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd vanuit de Europese Commissie.

Het is bedoeld voor 17-jarige scholieren en het wordt tegelijk gehouden in alle landen van de Europese Unie. Het idee erachter is dat het leren van meer talen mensen dichter bij elkaar brengt en begrip wekt voor andere culturen.

De deelnemende scholieren voor het TBL zijn Meerle Samuels en Daantje Vreeburg (Duits), Lisa Marquez Kroeze en Imke van de Coevering (Spaans), en Esra Broeksteeg en Lotte Peters (Frans). In Nederland doen 26 scholen mee. De winnaars worden in februari bekend en zij verdienen een reis naar Brussel.

De winnaar van de Nederlandse editie van 2016 was TBL-leerlinge Caroline Smulders.