Stichting Wijkbus Oss 'meer op eigen wielen' met subsidie

Gepubliceerd: Woensdag 13 september 2017 10:59

Stichting Wijkbus Oss 'meer op eigen wielen' met subsidie

OSS - Stichting Wijkbus Oss krijgt 13.850 euro subsidie om de taken van vervoersservice Van Driel en ONS Welzijn over te nemen. De stichting is vanaf 1 september actief.

De wijkbus rijdt omdat de stadsdienst Oss in december 2014 op is geheven door de provincie Noord-Brabant en Arriva. Het uitgangspunt was vanaf de start om een stichting in het leven te roepen die de wijkbus exploiteert. Na drie jaar kan er geconcludeerd worden dat de wijkbus bestaansrecht heeft. De subsidie is bedoeld om de stichting 'meer op eigen wielen te laten staan'. Zodoende worden de taken van Van Driel en ONS Welzijn overgenomen.

Aangepast
De wijkbussen zijn al aangepast naar de wensen van de reizigers. Zo zijn de deuren automatisch geworden en de klapstoelen vervangen voor vaste stoelen. Ook zijn de bussen voorzien van reclame. Met dat stukje inkomen wil de stichting de vrijwilligers bedanken.