SP wil duidelijkheid over herkomst lichamen voor 'Human Bodies'

Gepubliceerd: Woensdag 25 oktober 2017 17:42

SP wil duidelijkheid over herkomst lichamen voor 'Human Bodies'

OSS - De SP in Oss wil weten waar de lichamen voor de expositie Human Bodies in De Naaldhof (26 tot en met 29 oktober) vandaan komen. Voor de expositie worden lichamen en lichaamsdelen van mensen getoond. De organisatie stelt dat de lichamen van Amerikanen komen, maar na onderzoek van het Eindhovens Dagblad (ED) en BN de Stem blijkt dit niet te kloppen.

De expositiehouder gaf eerder aan dat de lichamen van Amerikanen afkomstig waren, maar na onderzoek van het ED en BN de Stem blijken er ook Chinezen tentoongesteld te worden die mogelijk geen toestemming hebben verleend. 'De SP is van mening dat twijfel over de herkomst van de lichamen niet mag bestaan. Het mogelijk onvrijwillig tentoonstellen is een directe inbreuk op de lichamelijke integriteit en zelfs strafbaar', aldus de SP.

Vragen
De SP stelt verschillende vragen aan het college van Oss. Zo wil de partij weten of het college op de hoogte is van de discussie en onduidelijkheid. Ook wil de SP weten of het nog mogelijk is om voor de start van de expositie (morgen) de herkomst onomstotelijk vast te stellen is. Mocht dat niet zo zijn, dan wil de SP niet dat de expositie toegestaan wordt. Ook wil de SP weten of de lichamen vrijwillig af zijn gestaan. Mocht ook dat niet zo zijn, dan gaat de expositie wat de SP betreft niet door.