Sint Sebastiaan Gilde verhuist naar Huizenbeemdweg

Gepubliceerd: Donderdag 20 april 2017 13:32

Sint Sebastiaan Gilde verhuist naar Huizenbeemdweg

OSS – Het Sint Sebastiaan Gilde verhuist van de Spitsbergerweg naar een tijdelijke unit op de Huizenbeemdweg. Het nieuwe onderkomen, dat 28 april wordt opgeleverd, wordt gedeeld met film- en videoclub Oase.

Eerder was er sprake van een samengaan met Scouting Ussen. “Dat is afgeketst, zij kregen het financieel niet rond”, zegt Hans Pennings van het Sint Sebastiaan Gilde.

Officiële opening
Het nieuwe gebouw wordt in het najaar officieel geopend. “De buiteninrichting moet nog helemaal gedaan worden”, aldus Pennings. “Er moeten nog schutsbomen en een jeu de boulesbaan komen. Ook de groenvoorziening en parkeerplaatsen moeten nog worden aangelegd.”

Reacties
Harry Lutgerink donderdag 20 april 2017

Het lijkt erop dat het Gilde het risico neemt op een voor hun goede afloop van de bezwaarprocedure voor deze tijdelijke vergunning. Het gebouw voldoet n.l. niet aan de zorgvuldig geformuleerde eisen opgeschreven in het bestemmingsplan Oss Noord-West 2013. Die eisen zijn beschreven om het gebouw en de inrichting van het Gildeterrein zo passend mogelijk te laten zijn in het natuurlijke deel van het wijkpark De Strepen. Dit is resultaat van de strijd tegen de komst van het Gilde in het wijkpark. Daarom logisch dat we het Gilde houden aan deze eisen/normen. D.w.z. geen unit/bouwkeet voor de komende 10jr. Namens de aktiegroep "Hier Geen Gilde" Harry Lutgerink

Reageren op dit bericht
Deel deze pagina: