Plan voor appartementen op plek verloederde Chinees

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 12:43

Plan voor appartementen op plek verloederde Chinees

HEESCH - De vervallen entree van Heesch lijkt verleden tijd. Er zijn nieuwbouwplannen ingediend voor de plek waar Chinees restaurant China Crown bijna twintig jaar geleden de deur dichttrok.

De bouwaanvraag voor 42 huurappartementen met daaronder commerciële ruimtes aan de Nistelrodeseweg is eind juli ingediend door twee ondernemers uit Nistelrode en Schaijk.

Vergunning
De aanvraag moet nog worden getoetst voordat er een bouwvergunning wordt afgegeven. Daarna volgt nog een bezwaarprocedure. Maar als het goed is kan er volgend jaar worden gestart met nieuwbouw op de plek van de voormalige Chinees in Heesch.

Vervallen
Al jarenlang storen de inwoners zich aan de vervallen entree van het dorp op de hoek van de Graafsebaan en de Nistelrodeseweg. Het pand staat al sinds 1999 leeg en ging grotendeels in vlammen op bij een brand in 2009.

Facelift entree Heesch
Wethouder Peter van Boekel geeft aan dat het vooral komt door de slechte economische situatie dat het zo lang heeft geduurd. “Ik ben blij met dit plan, ook al omdat er tegenover op de hoek van het Stationsplein ook wordt gestart met de bouw van 21 appartementen plus horeca. Een complete facelift dus voor deze entree van Heesch. Er is op dit moment veel behoefte aan goedkope huurwoningen en dus past dit plan ook prima in onze woonvisie”, aldus de wethouder.

Het is de bedoeling dat het voormalige restaurant eind dit jaar wordt gesloopt.