Peptalk

Gepubliceerd: Donderdag 14 april 2016 14:16

Robert-Jan Steegman vindt dat de 'peptalk' bij Margriet 2 voortaan wel iets minder 'fanatiek' mag.{jcomments on}

Robert-Jan Steegman schrijft:

''Een twee, SBV! Vier vijf zes Ulysses!'. Zo sturen mijn mede-jeugdleider en ik de spelers van SBV Ulysses E3 vanavond weer het veld op voor onze wedstrijd tegen Maaskantse Boys E1, met een yell die we samen schreeuwen om aan te geven dat we er met zijn allen voor gaan. De peptalk die de spelers van het tweede van Margriet via Social Media de wereld instuurden klonk heel anders. De tegenstanders van EVVC uit Vinkel werden voor van alles uitgemaakt ('mongolen'), de honden lusten er echt geen brood van. Geen reclame voor het voetbal en zeker niet voor voetbalclub Margriet.

Voetbal is en blijft een prachtig spel: samen met je team proberen om via samenspel, hard werken en tactiek meer te scoren dan de tegenstanders. Die tegenstanders heb je echter hard nodig, anders kun je de wedstrijd gewoonweg vergeten. Alleen al daarom moet je blij zijn met je tegenstander en is het natuurlijk belachelijk om ze voor rotte vis uit te maken, laat staan 'mongolen'. Ik zou me kapot schamen als je club op deze wijze - ongewild weliswaar - in het nieuws komt.

Momenteel staat het tweede van Margriet fier bovenaan en is met nog drie wedstrijden te gaan op weg naar het kampioenschap.  Hoewel het bestuur van Margriet zich meteen distantieerde van de getoonde taferelen staan ze dan ongetwijfeld trots vooraan om het team te feliciteren. Achter hen waarschijnlijk vele andere leden van Margriet, waaronder jeugdleden die vol bewondering naar de kampioenen kijken. Ondertussen staat het filmpje nog steeds op internet en wordt het bekeken, vooral door kinderen en tieners. Een Margriet is een bloem, maar ruikt hierdoor wat minder fris dan voorheen...'