OM eist 6 jaar tegen verdachte brandstichting café D'n Dijk

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 17:20

OM eist 6 jaar tegen verdachte brandstichting café D'n Dijk

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) eist zes jaar cel tegen de man die brand zou hebben gesticht bij café D'n Dijk in Ravenstein. Bij de brand konden twee mensen uit een aangrenzend huis ternauwernood aan de vuurzee ontsnappen.

De rechter doet over twee weken uitspraak tegen de verdachte uit Oss. Hij zou in de nacht van 23 op 24 juni 2016 de brand bij het café aan de Maasdijk in Ravenstein hebben aangestoken. Het duurde maanden voor er verdachten werden aangehouden. De politie riep in opsporingsprogramma's op tv getuigen op zich te melden.

Voor de brandstichting bij café D'n Dijk waren er regelmatig branden in Ravenstein. De politie zei destijds niet uit te gaan van een verband tussen de cafébrand en de andere branden.