Olympia'89/DOS'80 moet nog één wedstrijd ongeslagen blijven

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 08:28

Olympia'89/DOS'80 moet nog één wedstrijd ongeslagen blijven

AMSTERDAM - Nog één wedstrijd ongeslagen blijven. Meer hoeft Olympia'89/DOS'80 zaterdag niet te doen in de uitwedstrijd bij Def-Fire/Aristos in Amsterdam. Slagen de Ossenaren erin, dan is promotie naar de Eredivisie een feit.

De wedstrijd op 6 januari tegen Havas lijkt al een eeuwigheid geleden. In Almere verloor de ploeg van trainer Frans van Erp met 34-28 en Olympia'89/DOS'80 bungelde onderaan de middenmoot na een aantal goede jaren. In een groepsgesprek werden harde noten gekraakt, maar met resultaat. Er werd een duizelingwekkende reeks neergezet van 15 ongeslagen wedstrijden. 14 (!) van die wedstrijden werden er gewonnen, eentje werd gelijkgespeeld.

Aristos
Ook tegen Aristos werd er gewonnen: 25-24. De Amsterdammers strijden voor lijfsbehoud in de Eredivisie en volgens de club belooft het een gekkenhuis te worden. Wint Aristos met 2 doelpunten verschil, dan blijven ze in de Eredivisie. Bij een gelijkspel of overwinning voor Olympia'89/DOS'80 gaan de Ossenaren voor het eerst in het bestaan naar de Eredivisie.

(Foto via NUL412 Pictures)