Ode aan Oma Meijel in 'Voor wie steek jij een kaarsje op?'

Gepubliceerd: Zondag 29 oktober 2017 12:29

Ode aan Oma Meijel in 'Voor wie steek jij een kaarsje op?'

HEESCH - In het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' van KRO-NCRV wordt donderdag 2 november een ode gebracht aan Oma Meijel. Oma Meijel is de in mei 2013 verongelukte moeder van Moniek Hanssen uit Heesch.

Bij die aanrijding in Meijel kwamen ook het 2-jarige dochtertje en de vader van Moniek om het leven.

In september 2016 is Hanssen, geïnspireerd door een droom van haar moeder, gestart met het babyslofjesproject Oma Meijel Breit. Voor elk paar door vrijwilligers gebreide slofjes of ander product dat wordt verkocht, wordt een paar slofjes geschonken aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Op 2 november, Allerzielen, wordt het verhaal achter Oma Meijel Breit verteld in 'Voor wie steek jij een kaarsje op?', te zien op NPO 2 vanaf 18.45 uur.

Het programma wil de herinnering levend houden aan mensen die zijn overleden en die worden gemist. Online zijn er inmiddels ruim 19.000 kaarsjes opgestoken.