Nieuwe opzet Bergse kermis werpt vruchten af

Gepubliceerd: Dinsdag 12 september 2017 20:26

Nieuwe opzet Bergse kermis werpt vruchten af

BERGHEM - Vooral positieve geluiden klonken er dinsdagavond van inwoners over de Bergse kermis. Tijdens de openbare vergadering van de dorpsraad werd er op het evenement teruggeblikt.

Dit jaar zag de kermis in Berghem er anders uit dan voorgaande jaren: voor het eerst was de organisatie niet meer helemaal in handen van de gemeente. Volgens Dennis van Rooij van Stichting Berghem Events zat dit jaar alles mee. "Het weer was perfect en er was voor ieder wat wils. Je kon de kermis bezoeken, je kon het terras op en je kon feesten. Het dorpsgevoel leefde echt", aldus Van Rooij.

Overlast
Ook wijkagent Jeroen van Gils is te spreken over de kermis. "De afgelopen jaren hadden we veel meldingen van overlast. Dit jaar geen één. Al met al is dat dus heel positief. Ik weet niet of dit aan de organisatie ligt, maar het zag er goed uit", aldus Van Gils.

Verbeterpunten

Naast veel lof voor de Bergse kermis zijn er toch verbeterpunten. Zo moet er volgens Van Rooij volgend jaar een andere opstelling van attracties komen, moeten er nieuwe elementen, zoals een braderie, aan de kermis worden toegevoegd en moet de draaimolen weer terugkomen. "In de toekomst willen we de kermis nog leuker maken", vertel de organisator. 

Deel deze pagina: